Και να που συμπληρώθηκαν κιόλας επτά εβδομάδες από την έναρξη κι αυτής της σχολικής χρονιάς. Παλιοί και νέοι μαθητές συναντήθηκαν στις φιλόξενες τάξεις μας για ένα ακόμα ταξίδι στη γνώση του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής γλώσσας. Μόνο που καμιά φορά, φαίνεται πως αυτό το ταξίδι δε διαρκεί μια ολόκληρη σχολική χρονιά, αλλά μόλις μία εβδομάδα, μόλις ένα μάθημα. Κάθε μάθημά μας είναι ένα ακόμα ταξίδι και φροντίζουμε να βάζουμε τα δυνατά μας για να είναι ξεχωριστό, να είναι μοναδικό.
Φέτος, καλωσορίσαμε στο Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας και Τέχνης Γενεύης μια νέα ομάδα μαθητών που απαρτίζουν το τμήμα Ι (ηλικίες 5 – 7 ετών) και συνοδεύονται σε αυτό το μοναδικό ταξίδι γνώσης από μια νέα εκπαιδευτικό στο σχολείο μας, την κυρία Βασιλική Τσάιτα – Τσιλιμένη, η οποία εντάχθηκε φέτος στο έμψυχο δυναμικό του σχολείου μας και την οποία καλωσορίζουμε και ευχαριστούμε θερμά για την αποδοχή συνεργασίας με το σχολείο μας. Το νέο αυτό τμήμα έχει ήδη συμπληρώσει μια σημαντική διδακτέα ύλη στην ελληνική γλώσσα και μυθολογία και συνεχίζει ακάθεκτο την ενδιαφέρουσα πορεία του με όλα εκείνα τα “όπλα” και τις εκπαιδευτικές μεθόδους που χρειάζονται οι μαθητές που έρχονται πρώτη φορά σε επαφή με την ελληνική γλώσσα! Στο μάθημα της Γλώσσας, έχουν ήδη καλυφθεί συλλαβές, γράμματα της αλφαβήτου, αλλά και λεξιλόγιο, ενώ στο μάθημα της Ιστορίας οι Αργοναύτες και οι θεοί του Ολύμπου έχουν ξεκινήσει την δική τους τιμητική παρουσία στα μαθήματά μας.
Στο τμήμα ΙΙ καλωσορίσαμε φέτος νέους μαθητές και ξεκινήσαμε ένα ξεχωριστό πρόγραμμα σπουδών. Στο μάθημα της γλώσσας, ήδη καλύψαμε το λεξιλόγιο για το θέατρο, το χρόνο Μέλλοντα και την υποτακτική. Στο δε μάθημα της Ιστορίας, ξεκινήσαμε την περιήγησή μας στο Αιγαίο Πέλαγος, με τη γεωγραφία του, τη γεωμορφολογία, τη χλωρίδα και την πανίδαι, καθώς και το νησιωτικό τοπίο σε κάθε νησί…
Οι μεγάλοι μαθητές του Κέντρου φέτος έχουν ριχτεί από νωρίς στη δουλειά, καθώς το πρόγραμμα σπουδών μπορεί να είναι ενδιαφέρον, αλλά είναι απαιτητικό. Ήδη το μάθημα της νέας ελληνικής γλώσσας απαιτεί εμπλουτισμό του λεξιλογίου, αλλά και σημαντικά γραμματικά φαινόμενα της ελληνικής. Στο δε μάθημα της Ιστορίας, το πρόγραμμα φέτος ονομάζεται Ξενιτιά και μας ταξιδεύει στην ιστορία της ελληνικής μετανάστευσης. Είδαμε ήδη τη Μεγάλη Ελλάδα, την Cargese la grecque, τη Μασσαλία, τη φυγή των Παργινών το 1819 και των Βυζαντινών λογίων προς τη Δύση της Αναγέννησης και της τυπογραφίας και συνεχίζουμε με τις ελληνικές παροικίες επί τουρκοκρατίας και τους ευεργέτες.
Οι σχολικές μας διακοπές (Τετάρτη 25 Οκτωβρίου) διακόπτουν το πρόγραμμά μας για να ξεκουραστούν όλοι και επανερχόμαστε δριμύτεροι την 1η Νοεμβρίου για τη δεύτερη φάση του 1ου τριμήνου μας (το οποίο ολοκληρώνεται στις 29 Νοεμβρίου).
Καλή συνέχεια και καλή δύναμη σε όλους τους μαθητές μας, αλλά πρώτα καλή ξεκούραση και καλές διακοπές σε δασκάλους και μαθητές .