Στόχος: η πρόοδος των μαθητών μας

Το δοκιμάσαμε την περσινή σχολική χρονιά και πέτυχε!! Οπότε, φέτος το εφαρμόζουμε επίσημα! Μια προσφορά σε όλα αυτά τα παιδιά, στους μαθητές μας που, όπως είπε πρόσφατας ένας μαθητής, “όλη η καρδιά μας ανήκει στην Ελλάδα”!

ap-grecΕίμαστε υπερήφανοι όταν είμαστε σε θέση να προσφέρουμε ακόμα μια εκπαιδευτική βοήθεια στους μαθητές μας, με γνώμονα την όσο το δυνατόν πιο ποιοτική και αποτελεσματική εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας. Από πέρυσι ήδη ξεκινήσαμε να ακολουθούμε τον κάθε μαθητή και τις ανάγκες του μέσα από ειδικές, προσωπικές ασκήσεις. Μα αυτό – καμιά φορά – δεν αρκεί για να προοδεύσει κάποιος μαθητής. Οπότε εφαρμόζουμε μια ακόμα μέθοδο και καλούμε γονείς και μαθητές να μας ακολουθήσουν…

Από φέτος, κάθε Τετάρτη, θα προσκαλείται κι από ένας μαθητής του επιπέδου Ι και ΙΙ, να προσέλθει 20 λεπτά πριν την έναρξη του μαθήματος, έτσι ώστε ο διδάσκων να ανταποκριθεί στις προσωπικές του ανάγκες, στα κενά και τις απορίες του. Και, έπειτα, κατά τη διάρκεια του μαθήματος, το τμήμα να επωφελείται μιας κοινής διδασκαλίας και ενός ομαδικού πνεύματος, παρά τις καμιά φορά ειδικές ασκήσεις που θα λαμβάνει κάθε μαθητής για το σπίτι.

Ο κάθε μαθητής μπορεί να καλείται δύο ή και τρεις συνεχόμενες φορές και έπειτα θα ακολουθεί άλλος μαθητής ή ίσως ένα δίδυμο μαθητών, αν τα κενά και οι απορίες συμπίπτουν.

ap-fr

Έχουμε την τύχη να έχουμε τέτοιους μαθητές! Με αγάπη και απίστευτο ενδιαφέρον για αυτά που μαθαίνουν! Οπότε, το λιγότερο που μπορούμε να τους προσφέρουμε είναι μιάμιση ώρα συνεχόμενου μαθήματος νέας ελληνικής γλώσσας και μία ώρα αρχαίας ελληνικής ιστορίας την εβδομάδα!!

Κλείνοντας, από φέτος, αλλάζουμε τις επίσημες ανά 4μηνο ενημερώσεις γονέων από τους διδάσκοντες. Με στόχο την ολοένα και καλύτερη πρόοδο των μαθητών μας στο μάθημα της ελληνικής γλώσσας, αποφασίσαμε να καθιερώσουμε τρεις επίσημες ενημερώσεις γονέων, αντί για δύο, που ίσχυαν έως πέρυσι. Οι ενημερώσεις γονέων για την τρέχουσα σχολική χρονιά θα λάβουν χώρα (έπειτα από ραντεβού των γονέων με τον διδάσκοντα):

  • Αρχές Δεκεμβρίου (για το 3μηνο Σεπτέμβριος – Νοέμβριος)
  • Αρχές Μαρτίου (για το 3μηνο Δεκέμβριος – Φεβρουάριος)
  • Ιούνιος (για το 3μηνο Μάρτιος – Μάιος)

%ce%b5%ce%bd%ce%b7%ce%bc-%ce%b3%ce%bf%ce%bd%ce%ad%cf%89%ce%bd

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s