Η Φιλομήλα βρέθηκε!!!!
Αποστολή εξετελέσθη!! Ουφ, η Φιλομήλα βρέθηκε! Και όχι μόνο η Φιλομήλα, αλλά και οι φίλοι της, ο Κάστορας, ο Σκίουρος, ο Φασιανός και η οικογένεια του Πελεκάνου. Όλα ζώα, που ζουν στην Ελβετία και το όνομά τους έχει ρίζα από την ελληνική γλώσσα και μυθολογία. Χάρη στην όρεξη και την ευρηματικότητα των ελληνόπουλων της Γενεύης, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γενεύης, το πρωινό του Σαββάτου 6 Ιουνίου, γέμισε με εικόνες από Ελλάδα και ελληνική γλώσσα.
Όλα τα παιδιά, έτρεξαν στους διαδρόμους του μουσείου και βρήκαν δεκάδες ζώα που ζουν στην περιοχή μας και το όνομά τους έχει κάποια μυθολογική ή ετυμολογική σχέση με την Ελλάδα. Και όχι μόνο τα βρήκαν, αλλά τα σημείωσαν με το επίσημο όνομά τους, κάποια από αυτά τα ζωγράφισαν και πάνω από όλα, οι μικροί Έλληνες είχαν απορίες, συνεργάστηκαν μεταξύ τους και εν τέλει έφυγαν αποζημιωμένοι γιατί είχαν περάσει καλά!!! Σε όλους τους παίκτες απονεμήθηκε αναμνηστικός έπαινος συμμετοχής στο παιχνίδι.
Πρέπει όμως να συγχαρούμε ιδιαίτερα την ομάδα του Ανδρέα, της Σοφίας και της Μαρίνας, οι οποίοι έκαναν το λιγότερο χρόνο στην εύρεση της παρέας της Φιλομήλας (μόλις 12 λεπτά χρειάστηκαν για να βρουν τα πέντε ζώα) και κέρδισαν το έπαθλο της ημέρας, από έναν κάστορα ο καθένας, αλλά και βραβείο για τον πιο μικρό χρόνο! Ξέρετε, ο Κάστορας – σύμφωνα με τους επιστήμονες – πήρε το όνομά του από τον Κάστορα, τον αδερφό του Πολυδεύκη από την ελληνική και ρωμαϊκή μυθολογία. Σήμερα, εκτός από πολύ αγαπητό ζώο, είναι και έμβλημα των Άλπεων.
Όλα τα αποτελέσματα της έρευνας, του παιχνιδιού, των μαθημάτων που προηγήθηκαν, αλλά και η ιστορία των ζώων που καταγράψαμε θα δημοσιευτούν σύντομα στη σχολική μας εφημερίδα και θα έχετε την ευκαιρία να τα απολαύσετε από την ιστοσελίδα μας. Έως τότε όμως οφείλουμε να συγχαρούμε όλους τους παίκτες που συμμετείχαν και φυσικά να ευχαριστήσουμε θερμά όσους μας βοήθησαν στην ομαλή διεξαγωγή και την προώθηση του παιχνιδιού: τον Οργανισμό για την Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας, το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γενεύης!! Επίσης, ευχαριστούμε τις διπλωματικές αρχές της Ελλάδας στην Ελβετία και την ομογενειακή εφημερίδα Ελληνική Γνώμη που στήριξαν και προώθησαν προς πάσα κατεύθυνση αυτό το παιχνίδι!
Το γραμματειακό συντονισμό του παιχνιδιού είχε η κυρία Λιάνα Καρκαβέλη, υπεύθυνες προετοιμασίας του νηπιαγωγείου ήταν οι κυρίες Αλεξάνδρα Κωνσταντάρογλου και Βανέσα Φαρσαδάκη και το γενικό συντονισμό είχε ο δάσκαλος και εκπαιδευτικός συντονιστής του σχολείου μας, κύριος Διονύσης Λιανός. Επρόκειτο για μια πρωτοβουλία του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας και Τέχνης Γενεύης για τη διάδοση της ελληνικής γλώσσας στο εξωτερικό.
Στις φωτογραφίες απολαύστε τα αποτελέσματα της νικητήριας ομάδας στο διαγωνιστικό κομμάτι, καθώς και μια από τις ζωγραφιές των παιδιών που ξεχώρισε, όπου πρωταγωνιστής είναι ο βάτραχος Ύλας (Hylas), ο οποίος πήρε το όνομά του από το ομώνυμο μυθικό ήρωα και φίλο του Ηρακλή.