Ελληνομάθεια 2015

ELLINOMATHEIA_DIA_VIOU

Εξετάσεις Πιστοποίησης Ελληνομάθειας 2015

Ενημερώνουμε όλους τους ενδιαφερόμενους ότι η μεγάλη ώρα και για φέτος πλησιάζει!! Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας άνοιξε την περίοδο εγγραφών συμμετοχής στις φετινές εξετάσεις για την πιστοποίηση ελληνομάθειας, οι οποίες θα διεξαχθούν μετά τα μέσα Μαΐου 2015.

Πιο συγκεκριμένα, το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας ανακοίνωσε πως οι εγγραφές των υποψηφίων στις φετινές εξετάσεις ελληνομάθειας θα διαρκέσουν από τις 2 Φεβρουαρίου έως και τις 20 Μαρτίου 2015. Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν ανά επίπεδα και το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Α1 (για παιδιά 8-12 ετών) Στοιχειώδης Γνώση Τρίτη 19 Μαΐου 2015 (πρωί)
Α1 (για εφήβους και ενηλίκους) Στοιχειώδης Γνώση Τρίτη 19 Μαΐου 2015 (πρωί)
Α2 Βασική Γνώση Τρίτη 19 Μαΐου 2015 (μεσημέρι)
Β1 Μέτρια Γνώση Τρίτη 19 Μαΐου 2015 (απόγευμα)
Β2 Καλή Γνώση Τετάρτη 20 Μαΐου 2015 (πρωί)
Γ1 Πολύ Καλή Γνώση Τετάρτη 20 Μαΐου 2015 (απόγευμα)
Γ2 Άριστη Γνώση Πέμπτη 21 Μαΐου 2015 (πρωί)

Οι προφορικές εξετάσεις διεξάγονται αμέσως μετά τις γραπτές.

Για την εγγραφή σας ή της εγγραφή του μαθητή σας, αρκεί να μπείτε στην ιστοσελίδα Greek-language.gr να δημιουργήσετε έναν προσωπικό λογαριασμό δωρεάν κι έπειτα να ακολουθήσετε μια πολύ σύντομη διαδικασία – εγγραφή στις εξετάσεις. Στην ίδια ιστοσελίδα θα βρείτε και όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε σχετικά τόσο με τις εξετάσεις όσο και την προετοιμασία των υποψηφίων.

Στην Ελβετία υπάρχουν τρία εξεταστικά κέντρα, στα οποία οι υποψήφιοι θα εξεταστούν. Οι τιμές εγγραφής στις εξετάσεις κυμαίνονται από 65 έως 73 ευρώ, ανάλογα με το επίπεδο στο οποίο συμμετέχουν οι μαθητές.

Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας και Τέχνης Γενεύης και οι εκπαιδευτικοί του είναι ανά πάσα στιγμή στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε, είτε διαδικτυακά είτε εάν απευθυνθείτε απευθείας στις ώρες λειτουργίας μας.

Η προετοιμασία των μαθητών μας έχει ξεκινήσει μεθοδικά από την αρχή της τρέχουσας σχολικής χρονιάς και πάντα ανάλογα με το επίπεδο και τις ανάγκες του κάθε μαθητή. Στο πλαίσιο αυτής της προετοιμασίας κι έπειτα από τεστ προσομοίωσης στις εξετάσεις, που λαμβάνουν χώρα αυτές τις μέρες στα μαθήματά μας, οι διδάσκοντες του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας και Τέχνης Γενεύης θα παραδώσουν τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών την εκτίμησή τους για το επίπεδο στο οποίο έκαστος πρόκειται να συμμετάσχει.

Στους μαθητές μας καθώς και σε όλους τους υποψηφίους αυτής της χρονιάς ευχόμαστε από καρδιάς καλή εγγραφή και καλή επιτυχία στις εξετάσεις!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s