Μυστράς

Μυστράς: Όταν το μάθημα, έγινε παιχνίδι στο διαδίκτυο!! 

Τι συμβαίνει όταν συνδυάζεις μάθημα με διαφάνειες στον υπολογιστή, μερικές δεκάδες φωτογραφίες, χάρτες και γκραβούρες, πολλά ιστορικά στοιχεία και στο τέλος ένα παιχνίδι στο διαδίκτυο?? Το αποτέλεσμα είναι κάθε άλλο παρά βαρετό! Και όλα αυτά, με αντικείμενο τη σπουδαία καστροπολιτεία του Μυστρά στην Πελοπόννησο!

Με λίγα λόγια, αυτό ήταν το πρόσφατο μάθημα Ιστορίας του επιπέδου ΙΙΙ του Κέντρου μας, που αφορούσε την ιστορία και την τέχνη στο Μυστρά, στο πλαίσιο της φετινής διδακτέας ύλης για τη Βυζαντινή Ιστορία και Τέχνη. Στην αρχή του μαθήματος, αναζητήσαμε γεωγραφικά το Μυστρά, αναφέραμε τα σπουδαιότερα χρονολογικά στοιχεία από τον Γοδεφρείδο Βιλεαρδουίνο έως και σήμερα και έπειτα περιηγηθήκαμε μέσα από φωτογραφίες, αναπαραστάσεις και γκραβούρες στο χθες και το σήμερα ενός από τα ελληνικά Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Στο στόχαστρό μας μπήκε η ακρόπολη του Μυστρά, το Παλάτι του Δεσπότη του Μορέως, οι μονές και οι μοναδικοί ιεροί ναοί της βυζαντινής εποχής.

Μα το μάθημα δεν τελείωσε εκεί. Οι μαθητές είχαν φέρει μαζί τους υπολογιστές τους και συνδεθήκαμε στην ιστοσελίδα του ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού, όπου υπάρχει ένα πρωτότυπο παιχνίδι που συνδυάζει τη γνώση για το Μυστρά με τη διασκέδαση. Είσαι ένας ιππότης και ψάχνεις το Δεσπότη να του παραδόσεις κάτι. Πόσο καλά όμως γνωρίζεις την ιστορία της καστροπολιτείας και του Βυζαντίου?? Απέδειξέ το και κέρδισε!!! Στο παιχνίδι αυτό, νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε εκείνη της Σοφίας, της Έλλης και του Ανδρέα!!!!! Συγχαρητήρια στους νικητές, αλλά και στο σύνολο των μαθητών της τάξης για τη συμμετοχή τους!!!!

Σας επισυνάπτουμε φώτο από το παιχνίδι καθώς και τον αντίστοιχο σύνδεσμο που οδηγεί στο παιχνίδι!!

http://www.culture.gr/culture/mystras-edu/history/

This slideshow requires JavaScript.

2 thoughts on “Μυστράς

  1. Μπράβο σας, κάνετε αθόρυβα πολύ καλή δουλειά. Ο Μυστράς έχει μια ιδιαίτερη σημασία στην ελληνική ιστορία, καθώς έδωσε τον τελευταίο αυτοκράτορα του Βυζαντίου!

    • Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ!!!! Ο Μυστράς και η σημασία του στην ελληνική ιστορία και τέχνη καλύπτουν ένα σημαντικό κεφάλαιο της ελληνικής ιστορίας!!! Και προσπαθούμε να το μεταδώσουμε στα ελληνόπουλα με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s