Το περιβάλλον και τα παιδιά..

Παγκόσμια Ημέρα για την Προστασία του Περιβάλλοντος

This slideshow requires JavaScript.

Επί τη ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για την Προστασία του Περιβάλλοντος, το επίπεδο ΙΙΙ του Κέντρου μας παρουσιάζει τις δικές του προτάσεις για το πώς μπορούμε όλοι μας να προστατεύσουμε το Περιβάλλον και να αφήσουμε έναν Κόσμο καλύτερο στις επόμενες γενιές.
Αρχικά, επρόκειτο για μια άσκηση στο πλαίσιο του μαθήματος Νέα Ελληνική Γλώσσα. Έπειτα όμως εξελίχθηκε σε μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για κάλεσμα του Κόσμου για προστασία του Περιβάλλοντος. Σύμφωνα με την άσκηση, οι μαθητές καλούνταν να γράψουν τις δικές τους προτάσεις για προστασία του Περιβάλλοντος σε μια μικρή αφίσα, η οποία είχε ως φόντο ένα θέμα από το Περιβάλλον. Κάποιος θα έγραφε πάνω στη φωτογραφία μιας χελώνας Καρέτα – Καρέτα, κάποιος άλλος σε μια φωτογραφία της φώκιας Μονάχους – Μονάχους, κάποιος στον Αρκτούρο κλπ. Οι μαθητές έβαλαν όλη τους την έμπνευση και την ευαισθησία και το αποτέλεσμα βγήκε εξαιρετικό.
Μόνο που κάτι τέτοιο δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να μείνει ερμητικά κλειστό στους τοίχους ενός σχολείου και ανάμεσα στα φύλλα ενός μαθητικού τετραδίου. Για αυτό αποφασίσαμε να το μοιραστούμε με όλους τους μαθητές, τους γονείς και εν τέλει με όλους τους φίλους του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας και Τέχνης.
Απολαύστε, λοιπόν, την έμπνευση και την ευαισθησία για την Προστασία του Περιβάλλοντος από τον Ανδρέα, τη Σοφία, την Έλλη, το Νικόλα, τη Σέλια και τη Σοφία.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s