Παναθήναια Journal

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Καλώς ήρθατε σε μια ακόμα προσπάθεια μετάδοσης της σπουδαιότητας του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Αυτή τη φορά, κρατάτε στα χέρια σας ένα έργο μερικών λιλιπούτειων «αρχαιολόγων», που έλαβε χώρα μέσα στην τάξη σε τρία διαδοχικά μαθήματα, παράλληλα με τη διδασκαλία της ιστορίας της Ακρόπολης των Αθηνών, του Παρθενώνα και των γλυπτών του, των Παναθηναίων και των Παναθηναϊκών αμφορέων. 

Μα πάνω από όλα, κρατάτε στα χέρια σας το κέφι και τη φαντασία αυτών των μαθητών, οι οποίοι αγκάλιασαν αυτή τη θεματική ενότητα και προσπάθησαν να αξιοποιήσουν στο έπακρο όσα έμαθαν στο μάθημα. Για αυτό το λόγο, σας καλώ να ανακαλύψετε με επιείκεια και προφανώς με κέφι γραμμή προς γραμμή, λέξη προς λέξη, χρώμα προς χρώμα όλη αυτή την προσπάθεια να συντάξουμε όλοι μαζί μια μικρή εφημερίδα με θέμα τα Παναθήναια και τη ζωφόρο του Παρθενώνα.

Και όλα αυτά, τα οφείλουμε στο εκπαιδευτικό υλικό που μας προσέφερε δωρεάν η Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης, το προσωπικό της οποίας ευχαριστούμε θερμά!!! Εκπαιδευτικό υλικό που δωρίζεται για πρώτη φορά στην Ελβετία!!!

Καλή περιήγηση…