Εκπαιδευτικοί

Αννέττα Μαντά  (Νέα ελληνική γλώσσα, μυθολογία και τέχνη: τμήματα Ι και ΙΙ)

Η Αννέττα Μαντά είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Γενεύης (UNIGE) με σπουδές στην Ιστορία Τέχνης και την Κλασσική Αρχαιολογία. Έχει επίσης, σπουδάσει Δημοσιογραφία και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας Αθηνών, ενώ είναι τελειόφοιτη του Οικονομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 2002 έως  το 2009 εργάστηκε στο ελληνικό Ραδιόφωνο ως υπεύθυνη για τη σύνταξη και την εκφώνηση ειδήσεων, ενώ από το 2012 έως σήμερα διδάσκει την ελληνική γλώσσα σε παιδιά και ενήλικες. Τη σχολική χρονιά 2017 – 2018, συνεργάστηκε με το Κέντρο για συγκεκριμένες αναπληρώσεις μαθημάτων και από τον Σεπτέμβριο 2018 ανέλαβε υπεύθυνη διδάσκουσα μυθολογίας, τέχνης και ελληνικής γλώσσας του τμήματος Ι (το οποίο συνεχίζει ως τμήμα ΙΙ το 2019 – 2020). Φέτος συνεχίζει παίρνοντας τα ηνία και του νέου μας τμήματος (τμήμα Ι).

Διονύσης Λιανός                                                                                                                                    Νέα ελληνική γλώσσα, ιστορία και τέχνη (τμήματα IV και VII)

Ο Διονύσης Λιανός είναι Πτυχιούχος Αρχαιολογίας από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Θέμα της μεταπτυχιακής του διπλωματικής εργασίας ήταν “Οι αρχιτεκτονικές τάσεις στην Κωνσταντινούπολη τον 19ο αιώνα στο πλαίσιο των Μεταρρυθμίσεων“. Έχει πολυετή εμπειρία στη συγγραφή ιστορικών άρθρων, έχει συνεργαστεί με την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας, με το μουσείο της Manchester United, με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών του Annecy (Γαλλία), ενώ έχει δημοσιευμένο έργο και συμμετοχές σε συνέδρια. Από το Σεπτέμβριο του 2013, εργάζεται στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση του γαλλικού Υπουργείου Παιδείας ως βοηθός εκπαίδευσης. Αποτελεί μέρος του έμψυχου δυναμικού του σχολείου μας από τον Οκτώβριο του 2013. Έκτοτε διδάσκει ελληνική ιστορία και γλώσσα στα τμήματα ΙΙ και ΙΙΙ του Κέντρου (2019 – 2020 : τμήματα IV και VII). Από το Νοέμβριο του 2014, είναι ο εκπαιδευτικός συντονιστής του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας και Τέχνης Γενεύης.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s