Εκπαιδευτικοί

Βάλια Τσάιτα – Τσιλιμένη  (Νέα ελληνική γλώσσα, μυθολογία: επίπεδο Ι)

Η Βάλια Τσάιτα-Τσιλιμένη γεννήθηκε το 1986 στη Θεσσαλονίκη. Διδάσκει λογοτεχνία, γλώσσα και μετάφραση στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης όπου εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή πάνω σε θέματα ταυτότητας, κοινωνικής κριτικής και λογοτεχνικής γραφής στη λεγόμενη « γενιά του 1920 » στην Ελλάδα. Το μεταπτυχιακό της δίπλωμα (Master II) το απέκτησε από το Πανεπιστήμιο της Σορβώνης στο Παρίσι (Paris-Sorbonne IV) όπου δούλεψε πάνω σε ένα συγκριτικό θέμα: Όψεις του έργου του ποιητή Κώστα Ουράνη σε σύγκριση με τα «Άνθη του Κακού» του Baudelaire. Το πτυχίο της το απέκτησε από το Τμήμα Φιλολογίας (ΜΝΕΣ) της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ. Έχει συμμετάσχει σε πολλαπλά συνέδρια ποικίλων θεματικών. Πέρα από τα ακαδημαϊκά της καθήκοντα, ασχολείται με τη μετάφραση, τη φωτογραφία, και έχει, πρόσφατα (Ιούλιος 2017), εκδώσει  την πρώτη της ποιητική συλλογή με τίτλο « Άγρια Χόρτα » από τις εκδόσεις Κίχλη. Από το Σεπτέμβριο του 2017 εντάχθηκε στο εκπαιδευτικό προσωπικό του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας και Τέχνης Γενεύης.

Διονύσης Λιανός                                                                                                                                    Νέα ελληνική γλώσσα, ιστορία και τέχνη (Επίπεδα ΙΙ, ΙΙΙ)

Ο Διονύσης Λιανός είναι Πτυχιούχος Αρχαιολογίας από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Θέμα της μεταπτυχιακής του διπλωματικής εργασίας ήταν “Οι αρχιτεκτονικές τάσεις στην Κωνσταντινούπολη τον 19ο αιώνα στο πλαίσιο των Μεταρρυθμίσεων”. Έχει πολυετή εμπειρία στη συγγραφή ιστορικών άρθρων, έχει συνεργαστεί με την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας, με το μουσείο της Manchester United, με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών του Annecy (Haute Savoie, France), ενώ έχει δημοσιευμένο έργο στα ελληνικά. Από το Σεπτέμβριο του 2013, εργάζεται στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση του γαλλικού Υπουργείου Παιδείας ως βοηθός εκπαίδευσης. Αποτελεί μέρος του έμψυχου δυναμικού του σχολείου μας από τον Οκτώβριο του 2013. Έκτοτε διδάσκει ελληνική ιστορία και γλώσσα σε όλες τις βαθμίδες του Κέντρου. Από το Νοέμβριο του 2014, είναι ο εκπαιδευτικός συντονιστής του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας και Τέχνης Γενεύης.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s